Goedkope fotoshoot

Goedkope fotoshoots en huilende kinderen.

Na mijn opleiding aan de academie voor fotografie in Amsterdam werkte ik eerst in een fotostudio in Haarlem waar vooral goedkope fotoshoots werden aangeboden.

Het werken in deze goedkope fotostudio was meer te vergelijken met lopendebandwerk uit een fabriek. Voor elke familie die foto’s wilde laten maken kregen we in totaal 15 minuten de tijd om de mensen te ontvangen, op de foto te zetten en weer de deur uit te werken. Ja het is echt waar. De mensen moesten na 15 minuten weer buiten staan zodat de volgende familie ontvangen kon worden. Vaak stond ik te tollen op mijn benen en bijna elke dag kwam ik met hoofdpijn thuis. Door het aanbieden van deze goedkope fotoshoots werden er foto’s gemaakt die niet echt mooi waren en bovendien waren de foto’s bij elke familie hetzelfde. Voor de kinderen was er al helemaal geen aandacht. Als de kinderen niet gelijk mee werkte had je als ouder gewoon pech en stond je kind huilend op de foto. Je snapt het vast al dat er geen persoonlijke aandacht en creativiteit aan te pas kwam. Ik dacht dat ik gek werd en ik voelde mezelf net een pasfotoautomaat.

Al snel wist ik dat dit ook anders kon en daarom opende ik mijn eigen fotostudio in Nieuwkoop. Het klinkt vast gek maar ik ben dankbaar dat ik eerst voor een baas bij deze fotostudio heb mogen werken. Op deze manier heb ik gezien hoe anders ik het zelf wil aanpakken en wat echt belangrijk is. Daarom besteed ik juist veel tijd aan persoonlijke aandacht aan de mensen die bij mij op de foto komen. Met de kinderen speel ik tijdens de fotosessie spelletjes. Op deze manier creëer ik een fijne sfeer zodat het voor iedereen leuk is om op de foto te gaan. Ik ben blij dat ik mijn creativiteit kwijt kan en een echt mooi product op maat maken. Dat ik nu juist van een fotosessie energie krijg laat mij zien dat de werkwijze die ik zelf toepas bij mij past. Heel blij ben ik dat ik deze stap heb genomen en zou niets anders meer willen. Het is zo fijn om naar mijn klanten te kunnen luisteren, kwaliteit te leveren en een goede service te geven.

Weet je dat er bij elke fotosessie ook een album is inbegrepen?

Met de kinderen speel ik spelletjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven