Algemene-voorwaarden

Algemene voorwaarden

Bij het boeken van een fotoshoot, het aan gaan van een samenwerking of gebruikmaking van een dienst met Margrietha-fotografie gaat men automatisch akkoord met de onderstaande algemene voorwaarden.

Algemene voorwaarden m.b.t.

 • Gegevens van de fotograaf.
 • Algemeen.
 • Betalingen.
 • De selectie.
 • Beeldbewerking.
 • Prijzen / vergoedingen.
 • Besteltegoed.
 • De online fotogalerij.
 • Bestellingen.
 • Digitale bestanden.
 • Levertijd.
 • Cadeaubonnen.
 • Annulering / Verzetten van een opdracht.
 • Onvoorziene omstandigheden.
 • Auteursrecht van de foto’s.
 • Workshops.
 • Klachten.
 • Aansprakelijkheid.
 • Privacy en persoonsgegevens.
 • Overige bepalingen.

Gegevens van de Fotograaf:

Margrietha van Mastwijk
Website: www.margrietha-fotografie.nl
Email: info@margrietha-fotografie.nl
Telefoon: 06-28589474
KVK: 27333510

Algemeen

De onderstaande algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle fotoshoots, producten, offertes, opdrachtbevestigingen, schriftelijke overeenkomsten en diensten van Margrietha Fotografie. Ook na het beëindigen van de de Overeenkomst, tenzij partijen schriftelijk en uitdrukkelijk van deze voorwaarden zijn afgeweken.

De algemene voorwaarden gaan direct in bij het boeken/inplannen van een opdracht. 

Toepasselijkheid van de Algemene voorwaarden van de wederpartij wordt hierbij uitdrukkelijk van de hand gewezen.

Margrietha Fotografie houdt zich het recht voor de algemene voorwaarden aan te passen of aan te vullen.

De foto’s die te zien zijn op de website van Margrietha www.margrietha-fotografie.nl mogen alleen gebruikt worden door Margrietha als eigenaar van het beeld. Bezoekers van de website mogen de beelden bekijken maar hebben geen toestemming om deze beelden op welke wijze dan ook te gebruiken.

Voor commerciële opdrachten en commercieel gebruik van de foto’s dient u contact met Margrietha op te nemen. Hiervoor gelden andere regels en prijzen.

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de informatie die op de website is geplaatst of te lezen is in de brochures.

Margrietha aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele schade ten gevolg van het gebruik van de site of het gebruik van (beeld) informatie die op de site wordt versterkt.

Alle informatie/prijzen die de Margrietha-fotografie hanteert, op de website, in brochures of anderszins kenbaar zijn gemaakt, kunnen door de fotografe ten alle tijde tussentijds worden gewijzigd. Hier aan kunnen geen rechten worden ontleend. 

Margrietha werkt graag in overleg met de klant en staat open voor ideeën. Als je tijdens de fotoshoot andere ideeën hebt, iets niet mooi vindt of ergens ontevreden mee bent, dan is het verstandig om dit tijdens de fotoshoot te bespreken/aan te geven/kenbaar te maken. Margrietha zal dan met je overleggen en kijken wat er mogelijk is. Klachten achteraf worden als niet gegrond beschouwd. 

Het is tijdens de fotoshoot niet toegestaan dat de wederpartij zelf opnames of foto’s maakt met een eigen mobiele telefoon of een andere fotocamera.

Er is geen afname verplichting.

Het combineren van verschillende acties, kortingen en aanbiedingen is niet mogelijk.

Als jij denkt dat je door de beelden die Margrietha plaatst of geplaatst heeft schade oploopt aan bijvoorbeeld je identiteit, familie, organisatie of instelling kan je dit schriftelijk per e-mail melden bij Margrietha. Margrietha zal bij een gegronde reden de foto’s verwijderen.

Alle producten die elders worden besteld vallen niet onder de garantie van Margrietha-Fotografie. De leverancier waar het product besteld is zal zelf verantwoordelijk voor de geleverde kwaliteit, kleur en bijvoorbeeld de scherpte van het product.

Betalingen

De klant dient de factuur van Margrietha fotografie te controleren op eventuele onjuistheden voordat deze wordt betaald. De klant dient de factuur te betalen binnen de gestelde betalingstermijn van 14 dagen.

Om de afspraak van de fotoshoot vast te leggen dient het volledige bedrag van de fotoshoot voorafgaand aan de shoot overgemaakt te worden.

De afspraak is definitief zodra de factuur voor de fotoshoot betaald is. Zolang er geen betaling heeft plaatsgevonden kan er een andere boeking tussendoor komen.

In overleg kan er in termijnen betaald worden. De fotoproducten worden geleverd zodra alle termijn bedragen (het volledige bedrag) is voldaan en Margrietha (de fotograaf) het bestelde product van de leverancier heeft ontvangen. Digitale bestanden worden pas geleverd als alle volledige bedragen van alle termijn betalingen zijn voldaan. De fotoproducten worden echter pas bij de leverancier geplaatst zodra alle termijn bedragen (het volledige bedrag) is voldaan.

Bij het betalen van de factuur voor de fotoshoot betaal je voor het laten maken van de foto’s. Bij de fotoshoot zijn 5 digitale bestanden inbegrepen. Deze 5 digitale bestanden mag je later via de online gallerij zelf uitzoeken. Wil je meer digitale bestanden, een mooie wanddecoratie of bijvoorbeeld een album dan kan dat ook. Deze producten zijn niet inbegrepen bij de fotoshoot en bestel en betaal je achteraf.

Na de betaling van de bestelling is de keuze definitief en kan er niets meer worden aangepast.

De selectie.

Na de fotoshoot maakt Margrietha een selectie van de beelden. Margrietha zal zelf beoordelen welke beelden er wel en welke er niet binnen de selectie vallen. De wederpartij kan geen beroep doen op de beelden die niet binnen de selectie vallen. Deze selectie kan niet worden gewijzigd. De niet geselecteerde en onbewerkte beelden worden niet beschikbaar gesteld.

Beeldbewerking

De beelden worden bewerkt in de gebruikelijke gehanteerde stijl van de fotograaf die te zien is op de website van de fotograaf. Licht, kleur, contrast en uitsnede vallen onder de bewerking. 

Heeft de klant naast de standaard bewerkingen nog andere wensen dan valt dat onder meerwerk. Het meerwerk van alle extra nabewerkingen die de klant wenst en passen in de stijl van de fotograaf kunnen na overleg met de fotograaf worden uitgevoerd. De kosten van het meerwerk zijn €80,- per uur inclusief B.T.W. Let op: De klant is zelf verantwoordelijk voor alle zaken die tijdens de voorbereiding van de fotoshoot of tijdens de fotoshoot verholpen hadden kunnen worden. Deze zaken vallen niet onder de standaard bewerkingen van de fotograaf. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: uitgroei, B.H. bandjes of zichtbaar ondergoed, telefoons en andere voorwerpen zoals bijvoorbeeld zakdoeken in de broekzak, snotterbellen, plak tatoeages, pleisters, horloges, niet gestreken kleding, vlekken in kleding e.d. 

Prijzen / vergoedingen

De (koop) prijs luidt in euro’s en is inclusief BTW.

Margrietha behoudt zich het recht voor om informatie op de website en in brochures ten alle tijde aan te passen/wijzigen.

De informatie op de website is altijd het meest actuele. Daarom is bij een verschil in prijs tussen bijvoorbeeld een brochure en de informatie op de websites de prijs/informatie op de website altijd de geldende informatie/prijs.

De fotograaf doet een aanbod van een fotoshoot in de vorm van een prijslijst op de website/informatiebrochure of een prijsopgave/offerte.

De noodzakelijke kosten en of meerwerk dienen door de wederpartij te worden vergoed.

Voor fotografie op locatie zal de fotografe een kilometervergoeding van € 0,50 per gereden kilometer in rekening brengen. Gerekend vanaf postcode 2441BN.

De klant is zelf verantwoordelijk voor alle parkeer en toegangskosten en eventuele locatie vergoedingen. Bij een annulering of een afspraak die wordt verzet dient de klant zelf bij de geboekte locatie te informeren of de locatie de kosten wilt retourneren aan de klant.

Besteltegoed

Boek je binnen 14 dagen na het aanvragen van je informatiebrochure dan ontvang je een besteltegoed van € 25,- cadeau!

Het besteltegoed is te besteden voor de aanschaf van een wanddecoratie of een luxe foto bewaar-box uit de collectie die Margrietha in haar assortiment heeft. Digitale bestanden zijn uitgesloten van het besteltegoed. Het besteltegoed is ook niet te gebruiken voor betalingen van fotoshoots die in de toekomst plaatst gaan vinden.

Het besteltegoed is niet inwisselbaar voor geld.

Het besteltegoed is van toepassing op volledige fotosessies. Bij andere aanbiedingen zoals bijvoorbeeld minisessies is dit besteltegoed van € 25,- niet van toepassing maar zal er een ander bedrag aan besteltegoed worden geven of er gelden andere voorwaarden. (Vraag bij een aanbieding vooraf naar de voorwaarden).

De online fotogalerij

De klant ontvangt binnen drie weken na de fotoshoot (tenzij anders is aangegeven) een link naar de persoonlijke galerij om de beelden te bekijken.

Wanneer de klant de beelden eerder wil bekijken kan dat met de fotograaf worden overeengekomen en zal hier een meer prijs van €35,- voor worden gerekend.

De klant maakt zelf een keuze wat hij wilt afnemen uit de online persoonlijke fotogalerij. Deze fotogalerij  staat maximaal 10 dagen online. Dit is tevens het termijn om je bestelling aan mij door te geven. Tegen een vergoeding van €25,- kan de galerij 10 dagen langer online blijven staan.

Omdat de foto’s die in de online fotogalerij staan nog niet geheel zijn bewerkt mogen de foto’s niet worden gekopieerd, er mag geen print screen gemaakt worden en deze foto’s mogen niet online gebruikt worden voor bijvoorbeeld sociale media.

Bestellingen

Fotoproducten zoals wanddecoraties, portretboxen, fotoafdrukken, enz. worden pas besteld bij de leverancier na ontvangst van de betaling. 

Vanwege de aard van het product kunnen de bestelde fotoproducten, gepersonaliseerde producten en digitale bestanden na het betalen van de factuur niet worden geruild of retour gezonden worden.

De klant is altijd zelf verantwoordelijk voor het maken van de keuze en het goedkeuren van de gewenste beelden.

Voor de betaling van de bestelling heeft de klant nog bedenktijd en kan de bestelling worden aangepast of worden geannuleerd. Omdat de fotoproducten op maat gemaakt worden kan de bestelling na de betaling niet meer worden veranderd en is intrekken ook niet mogelijk. Tevens stemt de klant bij het betalen van de factuur er mee in dat hij afstand doet van het recht gebruik te maken van bedenktijd. Na levering van de digitale bestanden is het tevens niet mogelijk om deze te ruilen of te retourneren.

Bij het bestellen/afnemen van een fotoalbum is het voor de klant mogelijk om zelf aan te geven welke foto’s er in het album komen. Ook kan de kleur en materiaal van de kaft door de klant worden aangegeven. Margrietha zal de opmaak verzorgen en deze digitaal aan de klant tonen. De klant heeft inspraak in de vorm van het geven van feedback. Daarna zal het album worden besteld.

Na een correcte levering van een foto-product is Margrietha of de leverancier van het product niet aansprakelijk voor schade aan een fysiek product, tenzij er sprake is van een productiefout of een product met een gebrek.

De klant is zelf verantwoordelijk voor het ophangen, bevestigen en bewaren van het bestelde foto-product.

De fotograaf werkt met een professioneel gekalibreerd beeldscherm voor optimale correcties en kleurbewerkingen. De leveranciers van fotoproducten zijn met grote zorg op kwaliteit geselecteerd. Er zullen daarom geen of slechts zeer minimale kleurverschillen optreden. De fotografe is niet verantwoordelijk wanneer het eindproduct afwijkt van de kleurweergave op het beeldscherm van de klant. De kleur en helderheid van een niet gekalibreerd beeldscherm kan afwijken van een gekalibreerd beeldscherm, waardoor de klant op zijn/haar beeldscherm de kleur en/of helderheid van de foto’s anders kan ervaren. De klant heeft in dit geval geen recht op een nieuw product, terug storting van de betaling of een andere vergoeding.

De bestellingen worden standaard op afspraak bij de fotograaf afgehaald. Bij hoge uitzondering kunnen er andere afspraken gemaakt worden over het afleveren van de bestelling. Indien de bestelling wordt verstuurd via de post/pakkettendienst zijn de verzendkosten voor de wederpartij en is Margrietha niet verantwoordelijk voor schade aan het pakket of het zoek raken tijdens de verzending.

6 weken na het afronden van de bestelling worden de niet afgenomen beelden verwijderd uit het archief van de fotograaf en zijn de niet afgenomen beelden niet meer na te bestellen. 3 maanden na de fotoshoot zal de fotografe de beelden die zijn nabesteld uit haar archief verwijderen en dus zijn de beelden niet meer op te vragen. Indien de fotograaf beelden uit de fotoshoot gebruikt voor promotiedoeleinde zal de fotograaf deze beelden langer bewaren.

Digitale bestanden

Na de betaling van de digitale bestanden bewerkt de fotograaf de beelden nog na. Zodra het bewerken van de digitale bestanden klaar is ontvangt de klant van de fotograaf een e-mail met een inlogcode om de digitale bestanden via het persoonlijke klanten portaal te downloaden.

De klant heeft na het ontvangen van de e-mail met de inlogcode 10 dagen de tijd om de foto’s te downloaden. Mochten de foto’s niet op tijd worden gedownload, dan zijn de kosten €25,- voor het opnieuw uploaden van de beelden en het opnieuw openzetten van het klantportaal.

Bij aanschaf van digitale ‘hoge resolutie’ bestanden heeft de klant het recht tot reproductie voor eigen gebruik. Bij levering van digitale bestanden is de fotograaf niet verantwoordelijk voor de kwaliteit en afwijkende kleuren in fotoproducten die door de klant elders zijn besteld.

De digitale bestanden worden in jpg-formaat aan de klant geleverd.

RAW bestanden en onbewerkte foto’s/beelden worden niet vrijgegeven/geleverd. Het is niet mogelijk om onbewerkte RAW beelden te bekijken.

De klant is ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het bewaren van de digitale bestanden.

Levertijd

De fotograaf doet haar best om de bestellingen na betaling binnen 6 weken afgerond en geleverd te hebben. Indien er een langere levertijd is maakt de fotograaf hier een melding van via de e-mail.

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen zijn voor onbepaalde tijd geldig.

Cadeaubonnen dienen voor aflevering te zijn voldaan.

Cadeaubonnen zijn persoonlijk en niet overdraagbaar.

Cadeaubonnen zijn niet inwisselbaar voor geld en kunnen niet geruild of geretourneerd worden.

De bon representeert de waarde ten tijde van de aankoop. Als er na aankoop een prijswijziging plaatsvindt voordat de bon ingewisseld is dan dient de prijsverhoging bijbetaald te worden om recht te hebben op de service. Indien er een overwaarde ontstaat op de cadeaubon dan zal de rest van het bedrag in de vorm van besteltegoed besteed kunnen worden.

De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle cadeau gegeven fotoshoots.

De fotoshoots vinden plaats op basis van beschikbaarheid in de agenda. Neem op tijd contact op om een datum te plannen.

Annulering / verzetten van de opdracht

De kosten voor het verplaatsen van een fotoshoot binnen 48 uur voorafgaand aan de fotoshoot zijn €100,-

In geval van annulering door de klant van de gemaakte afspraak voor de fotoshoot, heeft de klant geen recht op restitutie van het reeds betaalde bedrag, maar zal er een nieuwe afspraak gemaakt worden. De klant kan er ook voor kiezen om een voucher voor het betaalde bedrag met een geldigheidsduur van 1 jaar te ontvangen. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. 

Annuleren met geldige reden:
In sommige gevallen kan je er gewoon niets aan doen of heb je pech. In al deze gevallen zal ik met je meekijken/meedenken. Ingeval van overmacht of ernstige omstandigheden (denk hierbij aan bijvoorbeeld: ingeval van ziekte of overlijden van naasten familieleden) waardoor het voor de klant niet mogelijk is om de foto’s te laten maken dan neemt de klant zo snel mogelijk contact op met de fotograaf. Margrietha is niet verplicht om betaalde gelden te retourneren. Er zal in overleg met de fotograaf en de klant een nieuwe afspraak gemaakt worden. De klant kan er ook voor kiezen om een voucher voor het betaalde bedrag met een geldigheidsduur van 1 jaar te ontvangen. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. 

Als de klant te laat komt:
Als de klant te laat komt zal de fotoshoot later starten en zal deze tijd van de fotoshoot afgaan waardoor de fotoshoot dus in totaal korter zal zijn.

Als de klant niet komt opdagen:
Als de klant niet komt opdagen tijdens de fotoshoot zal de fotograaf 100% in rekening brengen van het totaal overeengekomen bedrag van de opdracht. Er wordt dan ook geen bedrag meer terugbetaald.

Als de Margrietha haar afspraak niet na kan komen door overmacht of een geldige reden zoals bijvoorbeeld ziekte is Margrietha gerechtigd de fotoshoot/opdracht kosteloos te verzetten. Margrietha is niet verplicht om vervanging te regelen. Margrietha zal wel haar best doen de gemaakte afspraken na te komen. Onder overmacht verstaan we alle van buiten komende oorzaken, voorzien of niet voorzien, waarop Margrietha geen invloed kan uitoefenen en waardoor Margrietha niet in staat is de verplichtingen na te komen.

De kosten voor het verplaatsen van een fotoshoot binnen 48 uur voorafgaand aan de fotoshoot zijn €100,-

Een annulering/ontbinding kan alleen schriftelijk per e-mail gedaan worden.

Annuleren met geldige reden:
In sommige gevallen kan je er gewoon niets aan doen of heb je pech. In al deze gevallen zal ik met je meekijken/meedenken. Ingeval van overmacht of ernstige omstandigheden (denk hierbij aan bijvoorbeeld: ingeval van ziekte of overlijden van naasten familieleden) waardoor het voor de klant niet mogelijk is om de foto’s te laten maken dan neemt de klant zo snel mogelijk contact op met de fotograaf. Margrietha is niet verplicht om betaalde gelden te retourneren. Er zal in overleg met de fotograaf en de klant een nieuwe afspraak gemaakt worden. De klant kan er ook voor kiezen om een voucher voor het betaalde bedrag met een geldigheidsduur van 1 jaar te ontvangen. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. 

Annuleren zonder geldige reden:
Bij annulering/ontbinden van de opdracht na definitieve reservering door de opdrachtgever zonder geldige reden zal de fotograaf de volgende kosten in rekening brengen:
– Bij annulering tot 1 maand voor de fotoshoot brengt de fotograaf 30% van de overeengekomen totaalprijs in rekening.
– Bij annulering tussen 1 maand en twee weken voor de fotoshoot brengt de fotograaf 50% van de overeengekomen totaalprijs in rekening.
– Bij een annulering korter dan twee weken voor de fotoshoot brengt de fotograaf 75% van de overeengekomen totaalprijs in rekening.

Als de klant te laat komt:
Als de klant te laat komt zal de fotoshoot later starten en zal deze tijd van de fotoshoot afgaan waardoor de fotoshoot dus in totaal korter zal zijn.

Als de klant niet komt opdagen:
Als de klant niet komt opdagen tijdens de fotoshoot zal de fotograaf 100% in rekening brengen van het totaal overeengekomen bedrag van de opdracht. Er wordt dan ook geen bedrag meer terugbetaald.

Als de Margrietha haar afspraak niet na kan komen door overmacht of een geldige reden zoals bijvoorbeeld ziekte is Margrietha gerechtigd de fotoshoot/opdracht kosteloos te verzetten. Margrietha is niet verplicht om vervanging te regelen. Margrietha zal wel haar best doen de gemaakte afspraken na te komen. Onder overmacht verstaan we alle van buiten komende oorzaken, voorzien of niet voorzien, waarop Margrietha geen invloed kan uitoefenen en waardoor Margrietha niet in staat is de verplichtingen na te komen.

Onvoorziene omstandigheden

Indien er voor gekozen is om op locatie foto’s te maken en als het weer het niet toe laat om foto’s te maken zal de fotograaf overleggen met de klant. Indien gewenst, is het aan de klant om een alternatief te zoeken bij slecht weer. De klant is zelf verantwoordelijk voor het regelen van de locatie en het verkrijgen van de toegang. De klant kan er ook voor kiezen om de afspraak kosteloos te verzetten naar een ander moment, in de hoop dat het weer beter is en dat de foto’s alsnog buiten gemaakt kunnen worden. Er zal dan in overleg met de klant een nieuwe datum worden gepland. Door een volle agenda kan het voorkomen dat deze afspraak niet op korte termijn plaats kan vinden.

Indien er voor de zondag toeslag betaald is en de fotosessie vindt plaats op een dag door de week dan zal de fotograaf het bedrag van de zondag toeslag retour gegeven worden aan de klant.

In geval van ernstige omstandigheden waardoor het voor de fotograaf niet mogelijk is de opdracht zelf op de overeengekomen datum uit te voeren zal er een nieuwe datum/afspraak gemaakt worden.

Auteursrecht van de foto's

Op alle door Margrietha gemaakte beelden zit auteursrecht. Het is wettelijk vastgesteld dat het niet zomaar is toegestaan om de gemaakte beelden te publiceren, vereenvoudigen bewerken of te kopiëren zonder de toestemming van Margrietha als maker van het beeld.

Het auteursrecht van de foto’s/digitale beelden berust ten alle tijde bij de fotografe en dus blijft de fotograaf ten allen tijde de eigenaar van de gemaakte beelden.

Het is niet toegestaan om foto’s/beelden/digitale bestanden (zowel de versie voor web gebruik als de versie in hoge resolutie) op internet te plaatsen in een andere uitsnede of aan te passen (in welke vorm dan ook) of te bewerken (denk aan croppen (bijsnijden) of te bewerken met bijvoorbeeld sociale media filters) dan dat deze beelden zijn aangeleverd door de fotograaf, tevens is het ook niet toegestaan om de foto’s om te zetten naar een zwart-wit bewerking. 

Bij aanschaf mag de klant de gemaakte beelden gebruiken voor persoonlijke doeleinden inclusief sociale media en internet mits onder duidelijke vermelding van de naam “Margrietha-Fotografie” de naam van de fotografe als maker van de foto’s.

Bij de aanschaf/leveren van de digitale bestanden heeft de klant recht op reproductie voor eigen gebruik.

Zonder de uitdrukkelijke toestemming van de fotograaf is het niet toegestaan dat de klant digitale bestanden of foto’s opstuurt naar fotowedstrijden. 

De gemaakte beelden zijn niet bedoeld voor zakelijke doeleinde. Het is dus ook niet toegestaan beelden weg te geven of door te verkopen aan leveranciers, bedrijven, instellingen. eigenaren van een kledingmerk, winkels, visagisten, kappers of andere instanties. Als deze personen, bedrijven of bijvoorbeeld instellingen interesse hebben in de gemaakte beelden kunnen zij contact op nemen met Margrietha de maker van het beeld.

Het is niet toegestaan foto’s/beelden voor commerciële of non-profit doeleinden te gebruiken en/of te publiceren in gedrukte media, tenzij hiervoor een licentie is afgegeven.

De klant/wederpartij geeft Margrietha toestemming om de gemaakte beelden te gebruiken voor zowel commerciële als promotiedoeleinde op internet zoals, maar niet beperkt tot; op de website, blog, portfolio, sociale media, Etsy, Pinterest en advertenties. In drukwerk zoals tijdschriften, flyers, demo-fotoproducten, demo-albums of bijvoorbeeld visitekaartjes. En ook voor bijvoorbeeld exposities, fotowedstrijden e.d. Hiervoor wordt geen vergoeding of restitutie gegeven. Wanneer de klant uitdrukkelijk niet wil dat de gemaakte beelden van hem/haar-of van leden van het gezin of de familie gebruikt worden voor de hierboven genoemde doeleinde, dan dient de klant dit vóór de fotoshoot per e-mail kenbaar te maken aan de fotografe. De fotograaf zal de foto’s/gemaakte beelden dan niet gebruiken.

Al het gebruik dan anders dan beschreven in de algemene voorwaarden of schriftelijk is overeengekomen van de beelden die door de fotograaf zijn gemaakt wordt beschouwd als inbreuk op de auteursrechten. Bij inbreuk op de auteursrechten is de vergoeding aan Margrietha als maker van het beeld twee maal de gebruikelijke vergoeding.

Workshops

Voorafgaand aan de workshop ontvangt de klant informatie over de kosten van de workshop.

Om de afspraak van de workshop vast te leggen dient het volledige bedrag voorafgaand aan de workshop overgemaakt te worden. De toedeling van de plaatsen is op volgorde van binnenkomst van betaling.

De door Margrietha van Mastwijk georganiseerde workshops worden gegeven aan groepen van minimaal 5 personen. Afhankelijk van het soort workshop kan dit aantal oplopen tot maximaal 10 personen.

Margrietha van Mastwijk heeft ten alle tijde het recht om een workshop te annuleren. De deelnemers worden op de hoogte gesteld en de betalingen worden terug gestort.

In geval van annulering van deelname aan de workshop door de klant, heeft de klant geen recht op restitutie van het reeds betaalde bedrag, maar zal er gekeken worden of er op een ander moment een workshop gevolgd kan worden. De klant mag ook zelf op zoek gaan naar een plaatsvervanger. Informeer altijd even of de fotograaf nog iemand weet, want soms is er een wachtlijst waarop mensen staan die graag deze plek zouden willen overnemen.

Als je de gemaakte beelden online wilt plaatsen dien je erbij te vermelden dat deze beelden gemaakt zijn tijdens de workshop bij Margrietha-fotografie.

De hand-out die je na afloop van de workshop mee krijgt mag niet worden doorgegeven aan derden of op andere manier openbaar worden gemaakt.

Klachten

Wanneer de klant de bestelde producten beschadigd heeft ontvangen dient de klant dit binnen 2 dagen per e-mail kenbaar te maken aan Margrietha (de fotografe).

Indien de klant een andere klacht heeft over de afgeleverde foto’s, digitale bestanden of bijvoorbeeld fotoproducten dient de klant dit binnen 5 dagen na levering per e-mail kenbaar te maken aan Margrietha (de fotografe).

Als de klacht gegrond is zal er naar een passende oplossing gezocht worden. De fotografe heeft het recht binnen redelijke termijn voor het afgekeurde werk goed werk te leveren. Vergoedingen voor de opdrachtgever is in geen geval mogelijk. Klachten die na de hierboven genoemde termijn worden ingediend worden niet in behandeling genomen en als ongegrond beschouwd.

Aansprakelijheid

Margrietha kan in geen geval verantwoordelijk of aansprakelijk worden gesteld voor schade aan jezelf/andere personen of  eigendommen die zijn ontstaan tijdens een fotoshoot. Als je deelneemt aan een fotoshoot is dat op geheel eigen risico. Het opleggen van een schadeclaim is dan ook niet mogelijk, tenzij er sprake is van grove schuld of opzet aan de zijde van de fotografe.

Margrietha-fotografie kan niet aansprakelijk worden gesteld bij materiële/immateriële schade tijdens de werkzaamheden van een fotoshoot in de studio of op locatie.

De fotograaf zal de opdracht uitvoeren in haar persoonlijke stijl en kwaliteit.

Margrietha stelt zich niet aansprakelijk voor het leveren van minder of minder goede foto’s dan normaal door onvoorziene omstandigheden die buiten de invloed van de fotograaf vallen. (Denk hierbij aan bijvoorbeeld het niet opvolgen van aanwijzingen, kinderen die niet willen meewerken, kleding die niet gestreken is, weersomstandigheden e.d.).

De fotograaf treft alle redelijke maatregelen om risico’s op technische problemen/storingen te voorkomen/beperken. Margrietha is niet aansprakelijk voor het niet leveren van alle beelden, bijvoorbeeld door een technisch mankement of een mislukte opname. Bij technische problemen of door externe oorzaken als bijvoorbeeld diefstal, brand of bijvoorbeeld door waterschade enz enz, is de fotografe niet aansprakelijk voor eventuele geleden schade en of de gemaakte kosten.

De wederpartij is zelf verantwoordelijk voor het maken van een back up van de beelden. De foto’s zijn in een later stadium niet opeisbaar.

Privacy en persoonsgegevens

Margrietha verwerkt de volgende persoonsgegevens: je naam, adres, woonplaats, e-mail, telefoonnummer en overige noodzakelijke gegevens om de overeenkomst mogelijk te maken. Margrietha zal deze gegevens bewaren in haar klanten bestand. Bij het gebruik maken van de foto’s voor promotiedoeleinden zal de fotograaf eventueel gebruik maken van namen en eventueel de locatie van de fotoshoot vermelden.

Margrietha Fotografie zal in geen enkel geval persoonlijke gegevens (zoals adres, telefoonnummer, e-mail adressen etc.) openbaar maken, doorgeven of verkopen aan derden. De privacyverklaring van Margrietha Fotografie is hierop van toepassing.

Overige bepalingen

Indien een bepaling uit de overeenkomst en/of de algemene voorwaarden nietig of vernietigbaar blijkt te zijn, blijven de overige bepalingen en de overeenkomst in stand. Op alle rechtsverhoudingen tussen Margrietha en de opdrachtgever is Nederlands recht van toepassing.

Contactgegevens

Margrietha Fotografie

Margrietha van Mastwijk
info@margrietha-fotografie.nl  www.margrietha-fotografie.nl
Telefoonnummer: 06 28589474

Adres: 
Roggeveldweg 1
2441 BN Nieuwveen.

KVK nummer: 27333510.
BTW nummer: NL001962611B80.

Openingstijden

ma, di, do, vr & za: 09.00 uur -16.00 uur.  wo: 09.00 uur -12.30 uur.
Uitsluitend open op afspraak.

Een afspraak maken voor een fotosessie kan ook buiten deze openingstijden zoals op een avond of een zondag is ook mogelijk.

Algemene voorwaarden m.b.t.

 • Betalingen
 • De selectie
 • Beeldbewerking
 • Besteltegoed
 • Prijzen
 • Bestellingen
 • Digitale bestanden
 • Levertijd
 • Cadeaubonnen
 • Annulering
 • Onvoorziene omstandigheden
 • Auteursrecht van de foto’s
 • Workshops
 • Overige bepalingen

Bij het maken van een afspraak gaat de klant akkoord met de onderstaande algemene voorwaarden:

Betalingen

De klant dient de factuur van Margrietha fotografie te controleren op eventuele onjuistheden voordat deze wordt betaald. De klant dient de factuur te betalen binnen de gestelde betalings termijn. 

Om de afspraak van de fotosessie vast te leggen dient het volledige bedrag van de fotoshoot voorafgaand aan de shoot overgemaakt te worden.

De afspraak is definitief zodra de factuur voor de fotoshoot betaald is. Zolang er geen betaling heeft plaatsgevonden kan er een andere boeking tussendoor komen. 

In geval van annulering door de klant van de gemaakte afspraak voor de fotoshoot, heeft de klant geen recht op restitutie van het reeds betaalde bedrag, maar zal er een nieuwe afspraak gemaakt worden.

De selectie

Na de fotoshoot maakt de fotograaf een selectie van de beelden. Het aantal beelden uit de selectie zijn minimaal het aantal beelden uit het gekozen pakket.

Beeldbewerking

De geselecteerde beelden worden bewerkt in de gebruikelijke gehanteerde stijl van de fotograaf. Licht, kleur, contrast en uitsnede vallen onder de bewerking. 

Heeft de klant naast de standaard bewerkingen nog andere wensen dan valt dat onder meerwerk. Het meerwerk van alle extra nabewerkingen die de klant wenst en passen in de stijl van de fotograaf kunnen na overleg met de fotograaf worden uitgevoerd. De kosten van het meerwerk zijn €80,- per uur. (Uitgroei bijwerken en bijvoorbeeld B.H. bandjes wegwerken vallen ook onder meerwerk).

Besteltegoed

Boek je binnen 14 dagen na het aanvragen van je informatiebrochure dan ontvang je een besteltegoed van € 25,- cadeau!

Het besteltegoed kun je inzetten voor de aanschaf van een wanddecoratie of een luxe foto bewaar-box. 

Het besteltegoed is van toepassing op volledige fotosessies. Bij andere aanbiedingen zoals bijvoorbeeld minisessies is dit besteltegoed van € 25,- niet van toepassing maar zal er een ander bedrag aan besteltegoed worden geven of er gelden andere voorwaarden. (Vraag bij een aanbieding vooraf  naar de voorwaarden).

Prijzen

Alle genoemde producten zijn inclusief BTW.

Fotosessie: Margrietha doet een aanbod van een fotoshoot in de vorm van een prijslijst op de website of een prijsopgave/offerte.

Fotoproducten: Alle fotoproducten worden apart aangeschaft. Een prijslijst met de specifieke uitgebreide formaten van de fotoproducten is via de e-mail aan te vragen bij de fotograaf. (digitale bestanden vallen hier niet onder deze zijn bij de shoot inbegrepen. Het aantal digitale bestanden hangt af van het gekozen pakket).

Bestellingen

Fotoproducten zoals wanddecoraties, portretboxen, fotoafdrukken, enz. worden pas besteld bij de leverancier na ontvangst van de betaling. 

Voor de betaling van de bestelling heeft de klant nog bedenktijd en kan de bestelling worden aangepast of worden geannuleerd. Omdat de fotoproducten op maat gemaakt worden kan de bestelling na de betaling niet meer worden veranderd en is intrekken ook niet mogelijk. Tevens stemt de klant bij het bestalen van de factuur er mee in dat hij afstand doet van het recht gebruik te maken van bedenktijd.

Wanneer de bestelde producten beschadigd ontvangen worden dient de klant dit binnen 2 dagen kenbaar te maken aan de fotograaf.

De fotograaf werkt met een professioneel gekalibreerd beeldscherm voor optimale correcties en kleurbewerkingen. De leveranciers van fotoproducten zijn met grote zorg op kwaliteit geselecteerd. Er zullen daarom geen of slechts zeer minimale kleurverschillen optreden. De fotografe is niet verantwoordelijk wanneer het eindproduct afwijkt van de kleurweergave op het beeldscherm van de klant. De kleur en helderheid van een niet gekalibreerd beeldscherm kan afwijken van een gekalibreerd beeldscherm, waardoor de klant op zijn/haar beeldscherm de kleur en/of helderheid van de foto’s anders kan ervaren. De klant heeft in dit geval geen recht op een nieuw product, terug storting van de betaling of een andere vergoeding. De bestellingen worden op afspraak bij de fotograaf afgehaald.

6 weken na het afronden van de bestelling worden de niet afgenomen beelden verwijderd uit het archief van de fotograaf en zijn de niet afgenomen beelden niet meer na te bestellen.

Digitale bestanden

De fotograaf maakt een selectie van de gemaakte beelden en tevens worden de beelden bewerkt in de stijl van de fotograaf. Zodra het bewerken van de beelden klaar is ontvangt de klant van de fotograaf een e-mail met een inlogcode om de digitale bestanden via het persoonlijke klanten portaal te downloaden.

De klant heeft na het ontvangen van de e-mail met de inlogcode 10 dagen de tijd om de foto’s te downloaden. Mochten de foto’s niet op tijd worden gedownload dan zijn de kosten €25,- voor het opnieuw uploaden van de beelden en het opnieuw openzetten van het klanten portaal.

De klant heeft bij de digitale ‘hoge resolutie’ bestanden het recht tot reproductie voor eigen gebruik. Bij levering van digitale bestanden is de fotograaf niet verantwoordelijk voor afwijkende kleuren in fotoproducten die door de klant elders zijn besteld. De digitale bestanden worden in jpg-formaat aan de klant geleverd. RAW bestanden worden niet geleverd.

De klant is ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het bewaren van de digitale bestanden.

Er worden geen onbewerkte of RAW bestanden geleverd en deze zijn ook niet te koop.

Levertijd

De fotograaf doet haar best om de bestellingen na betaling binnen 6 weken afgerond en geleverd te hebben. Indien er een langere levertijd is maakt de fotograaf hier een melding van via de e-mail.

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen dienen voor aflevering te zijn voldaan. De cadeaubonnen zijn niet inwisselbaar voor contanten en kunnen niet retour gezonden worden. Eventuele prijsverhogingen dienen bijbetaald te worden. Indien er een overwaarde ontstaat op de cadeaubon dan zal de rest van het bedrag in de vorm van besteltegoed besteed kunnen worden.

Annulering

Indien de klant de opdracht wilt annuleren moet dat met een geldige reden. De annulering moet per e-mail en binnen 48 uur voor de afspraak van de fotoshoot gedaan worden. Bij ontbinding van de opdracht door de opdrachtgever brengt de fotograaf 25% van de overeengekomen totaalprijs in rekening.

Onvoorziene omstandigheden

Indien er voor gekozen is om op locatie foto’s te maken maar als het weer het niet toe om foto’s te maken zal de fotograaf overleggen met de klant. De klant kan er ook voor kiezen om de afspraak kosteloos te verzetten naar een ander moment, in de hoop dat het weer beter is en dat de foto’s alsnog buiten gemaakt kunnen worden. 

Indien er voor de zaterdag of zondag toeslag betaald is en de fotosessie vindt plaats op een dag door de week dan zal de fotograaf het bedrag van de zaterdag of zondags toeslag retour gegeven worden aan de klant. 

In geval van ernstige omstandigheden waardoor het voor de klant niet mogelijk is om de foto’s te laten maken dan neemt de klant zo snel mogelijk contact op met de fotograaf. Er zal in overleg met de fotograaf en de klant een nieuwe afspraak gemaakt worden. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. 

In geval van ernstige omstandigheden waardoor het voor de fotograaf niet mogelijk is de opdracht zelf op de overeengekomen datum uit te voeren, zal de fotograaf indien nodig zorg dragen voor een vervangende fotograaf, of indien mogelijk een nieuwe datum overeenkomen.

Auteursrecht van de foto's

Het auteursrecht van de foto’s blijft ten alle tijden bij de fotograaf. 

Het is niet toegestaan zonder toestemming foto’s te croppen (bijsnijden) of te bewerken met bijvoorbeeld sociale media filters. Ook is het tevens niet toegestaan om de foto’s om te zetten naar een zwart-wit bewerking. 

De klant geeft Margrietha Fotografie toestemming voor het gebruik van de foto’s voor promotie doeleinde. Denk hierbij aan: op de website, sociale media, advertenties, in drukwerk, tijdschriften e.d. Hiervoor wordt geen vergoeding of restitutie gegeven. Wanneer de klant niet wil dat de gemaakte beelden gebruikt worden voor de hierboven genoemde doeleinde, dan dient de klant dit voor de fotoshoot per e-mail kenbaar maken aan de fotograaf.

Zonder de uitdrukkelijke toestemming van de fotograaf is het niet toegestaan dat de klant digitale bestanden of foto’s opstuurt naar fotowedstrijden.  

De klant mag de gemaakte beelden gebruiken voor persoonlijke doeleinden inclusief sociale media mits onder vermelding van de naam van de fotograaf als maker van de foto’s. Het is niet toegestaan foto’s/beelden voor commerciële of non-profit doeleinden te gebruiken en/of te publiceren in gedrukte media.

Workshops

Voorafgaand aan de workshop ontvangt de klant informatie over de kosten van de workshop. Om de afspraak van de workshop vast te leggen dient het volledige bedrag voorafgaand aan de workshop overgemaakt te worden. De toedeling van de plaatsen is op volgorde van binnenkomst van betaling. De door Margrietha van Mastwijk georganiseerde workshops worden gegeven aan groepen van minimaal 5 personen. Afhankelijk van het soort workshop kan dit aantal oplopen tot maximaal 10 personen. Margrietha van Mastwijk heeft ten alle tijden het recht om een workshop te annuleren. De deelnemers worden op de hoogte gesteld en de betalingen worden terug gestort. In geval van annulering van deelname aan de workshop door de klant, heeft de klant geen recht op restitutie van het reeds betaalde bedrag, maar zal er gekeken worden of er op een ander moment een workshop gevolgd kan worden. De klant mag ook zelf op zoek gaan naar een plaatsvervanger. Informeer altijd even of de fotograaf nog iemand weet, want soms is er een wachtlijst waarop mensen staan die graag deze plek zouden willen overnemen.

Overige bepalingen

Indien een bepaling uit de overeenkomst en/of de algemene voorwaarden nietig of vernietigbaar blijkt te zijn, blijven de overige bepalingen en de overeenkomst in stand. Op alle rechtsverhoudingen tussen Margrietha en de opdrachtgever is Nederlands recht van toepassing.

Scroll naar boven