Over mij.

Foto: Sanne van de Berg

Mijn verhaal

Mijn naam is Margrietha van Mastwijk. Ik ben moeder van een geweldige dochter Maud en vrouw van Gerard, de liefste man die ik ken. Met z’n drieën wonen we in Nieuwveen.

Koffie lust ik niet, maar ik drink wel liters thee. Ik ben dol op chocolade. Ik hou van de rust en de ruimte in het polderlandschap. Ik geniet van de vogels die ik hoor zingen in de vroege ochtend als ik zelf nog lekker in bed lig. Verder ben ik verslaafd aan mijn fotocamera, Ik neem mijn camera het liefst overal mee naar toe.

Ik volgde een opleiding aan de Fotoacademie en werkte in een aantal fotostudio's. In 2009 startte ik mijn eigen bedrijf in de fotografie en in 2012 opende ik mijn eigen fotostudio “Margrietha fotografie” in Nieuwkoop.

Fotografie is mijn passie! Voor mij is fotografie een heerlijk vak waar ik energie van krijg en waarmee ik me eindeloos mee bezig kan houden. Als ik eenmaal bezig ben, dan vergeet ik de wereld om me heen.

De liefde voor fotografie kreeg ik van mijn oma.

Mijn oma maakte heel veel foto’s van de dagelijkse momenten in haar leven, wat heel bijzonder was voor die tijd. Jaren later kreeg de hele familie elk jaar een uitnodiging voor een gezellige dia avond bij mijn opa en oma in huis. We bekeken de beelden van mijn opa en oma en mijn eigen vader toen hij nog een kind was. De verhalen die mijn opa vertelde over het leven van vroeger en het leven op de boerderij kregen zo een compleet beeld. 

Nu mijn opa en oma niet meer leven bekijken we de dia’s nog met de hele familie. 

Ik koester die waardevolle mooie momenten en daardoor besef ik me hoe kostbaar de dierbare herinneringen zijn. 

Met mijn oma op het paard.

Nu ik zelf fotograaf ben maak ik foto's met heel veel liefde als cadeau voor de mensen om me heen, net zoals mijn oma voor mij heeft gedaan.

Foto: Sanne van de Berg

Wat ik het allerliefste doe

Het liefst zet ik kinderen en gezinnen op de foto. Ik ben dol op kinderen. Elk kind is uniek! Kinderen zijn puur, eerlijk, ze zitten niet stil en hebben een eigen wil. Het is elke keer weer een feestje om kinderen in mijn studio of op locatie te mogen ontmoeten. 

Ik verplaats mezelf graag in de belevingswereld van het kind en ga mee in het spel en de fantasie van het kind. Het kind zal opgaan in het spel en vergeet zo de fotosessie. We maken heel veel lol en plezier. We lachen, knuffelen en we genieten, maar ook die boze blik is prachtig……. 

Met mijn ervaring en werkwijze straalt het kind en zo krijg ik de pure beelden waar het bij mij in de fotografie om draait.

Ik ben zelf een trotse moeder

Doordat ik zelf een trotse moeder ben van een geweldige mooie en lieve dochter kan ik kan het me goed voorstellen dat het voor jou als ouder heel belangrijk is om mooie pure foto’s te hebben van je kind en de andere lieve mensen om je heen. Tijdens de fotografie ga ik voor jou op zoek naar die ene blik waar jij jezelf, je kind, de familie of liefde van je leven echt in herkent.

Mijn eigen dochter is nu 9 jaar. Waar blijft de tijd. Ze is inmiddels al weer zo groot. Soms zou ik de tijd even stil willen zetten.

  • Herken jij dat gevoel dat alles zo snel gaat?
  • Spreekt mijn stijl jou aan?
  • Wil jij de herinneringen ook bewaren?
  • Wil jij ook echte en mooie beelden hebben waar je de verbinding voelt?
  • Wil jij ook mooie en pure beelden van jezelf, je kind of je gezin laten maken?